Demo/begagnat

Här erbjuder Elastocon utrustning som bland annat använts i demosammanhang. Kontakta oss för mer information och priser.

Elastocon cellugn EB 01-II

Vi säljer en cellugn EB 01-II för omgående leverans. EB 01-II är utrustad med 4 celler med samma temperatur. Varje cell har individuell kontroll av luftombytes­hastigheten och rymmer 24 standard­prover.

Elastocon cellugn EB 19

Elastocon säljer en begagnad cellugn EB 19, byggd 2018. Ugnen levereras nykalibrerad. EB 19 är utrustad med 4 celler med individuell temperatur i varje cell. Varje cell har individuell kontroll av luftombytes­hastigheten och rymmer 24 standard­prover.

Dragprovare 5ST

Elastocon säljer en begagnad drag- och tryckprovare från Tinius Olsen av modell 5ST med en maximal kapacitet av 5 kN. Extensometer modell 100R medföljer.

Termisk konduktivitetsmätare, TCi

Demo­använd termisk konduktivitetsmätare TCi (Thermal Conductivity Analyzer) från C-Therm. TCi är det snabbaste och enklaste instrumentet för att mäta värme­lednings­förmågan hos olika typer av material. Ny, kalibrerad sensor ingår i köpet.

Muffelugn, SNOL 8,2/1100LHM01

Elastocon säljer en demoanvänd elektrisk muffelugn med hög noggrannhet, SNOL 8.2/1100LHM01. Detta är en universell laboratorie­ugn för temperaturer upp till 1100 °C. Modellen är perfekt för forsknings­laboratorier, utbildnings­institutioner, medicin och industri.

Stativ för kraftmätare, SAUTER TVL

Vi säljer ett oanvänt manuellt stativ, SAUTER TVL. Används för mycket noggrann mätning av drag- och tryckkraft, med digital längdmätning inkluderad. Passar kraftmätare i Sauters FK- och FH-serier.

Kulörmätare spectro-guide

Kulörmätaren spectro-guide är en portabel spektrofotometer som mäter färg så som du ser den och samtidigt ger ett 60° glansvärde.

Kulörmätare spectro-guide

Glansmätaren micro‑gloss 60° kombinerar högsta noggrannhet med enkel användning och mäter i en vinkel, 60°. Navigeringen på färgskärmen är enkel och en intelligent autodiagnos säkerställer pålitliga och stabila resultat.

Mätinstrument byko-cut universal

Mätinstrument byko-cut universal mäter skikt­tjocklek, vid­häftning och hårdhet i färgskikt i ett och samma instrument.

Kalibreringsutrustning för QUV och Q-SUN

Kalibreringsradiometer CR10 och CR20 samt kalibreringstermometer CT202 används för kalibrering av irradians och temperatur i QUV- och Q-SUN-utrustning för väderprovning.

Rund stanskniv, EP 04 DIA 15 MM

En demonstrationsanvänd rund stanskniv i diameter 15 mm för provberedning säljs till rabatterat pris.

UV-mätare

Begagnad UV-mätare, med UVA och UVB probe säljes.